World Rally Championship 2014

I den 42:a omgången av World Rally Championship har det skett ett par förändringar. Hyndai kommer tillbaka in på scenen som tillverkare sedan deras senaste säsongsdeltagande 2003. Då hade de förarna Juho Hänninen, Chris Atikinson och Dani Sordo i sitt stall. Rally of Poland kommer också tillbaka efter en frånvaro på fem år för att ersätta Acropolis Rallyt. Samtidigt skalar Citroën ner sin medverkan och deltar med två bilar.

Tippade favoriter

Sébastien Ogier kommer tävla för Volkswagen Motorsport som regerande mästare. Martin Prokops M-Sport stödda Czech National-team kommer utöka med ännu en Ford Fiesta RS WRC. Den andra bilen tävlar under namnet ”Slovakia World Rally Team”. Med många spännande och oväntade förändringar kan man undra vem som kommer att vinna den här säsongen. Ett bra läge att tjäna stora pengar. Hos Tippas hittar du alltid bra odds vilket gör att du enkelt kan satsa på personen som har störst chans att vinna. Låga odds är bra odds och desto troligare är det att han vinner.

Ändringar för förare

Det säger kanske sig självt att Sébastian Ogier är favorittippad just nu. Sedan han vann förra året har han fortfarande ögon på sig. Men det finns många jokrar i leken som kan förändra slutresultatet och ge en otippad vinnare. Inte helt oväntat kommer Nasser Al-Attiyah inte att starta säsongen, då Qatar World Rally team inte lämnade in en anmälan efter att den qatariska regeringen avslutat sin sponsring av M-Sport.

Chris Atkinson kör för Hyundai

Atkinson kommer köra deltid för Hyundai i utvalda events som till exempel Rally Australia. Craig Been kommer att debutera i Rally of Sweden. Elfyn Evans, vinnaren av Junior World Rally Championship 2012, kommer att ansluta sig till M-Sport. Sébastien Loeb kommer lämna World Rally Championship för att köra för World Touring Championshiop med Citroën Racing och Kris Meeke kommer tillbaka för heltidskörning för Citroën.